sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

10 faktaa lääkekannabiksen terveyshyödyistä

Lääkekannabiksen käytön laillistamisesta velloo keskusteluita monissa maissa. Se ei ole ihme, sillä lääkekannabiksella on useissa tutkimuksissa havaittu olevan positiivisia vaikutuksia etenkin tiettyjen kroonisten sairauksien hoidossa.

Medicalinsurance.org -sivusto, joka tarjoaa tietoa sairausvakuutuksiin liittyvissä asioissa, kertoo lääkekannabiksen hyödyistä.

1. Yhdysvaltojen Kaliforniassa lääkärien raporttien mukaan lääkekannabiksella on voitu hoitaa jopa yli 300 000 migreenistä kärsivää potilasta.

2. American Association for Cancer Research –tutkimuskeskus on todennut lääkekannabiksen voivan hidastaa muun muassa keuhko-, rinta- ja aivokasvainten kasvua.

3. Lääkekannabiksen on todettu voivan auttaa tiettyjen kroonisten sairauksien oireisiin. Esimerkiksi ärtyvän suolen oireyhtymästä tai Crohnin taudista kärsivien oireet ovat helpottuneet lääkekannabiksella, sillä se voi lievittää pahoinvointia, alavatsakipua ja ripulia.

4. Tuoreimpien tutkimusten mukaan kannabiksen vaikuttava aine THC vähentää Alzheimerin taudin sairastumisriskiä ja mahdollisesti myös hidastaa jo alkaneen taudin etenemistä jopa tehokkaammin kuin perinteiset lääkkeet.

5. Joissain tutkimuksissa on saatu viitteitä siitä, että kannabis voisi tuoda helpotusta silmänpainetaudista eli glaukoomasta kärsivien oireisiin lievittämällä painetta.

6. Kannabis toimii lihasrelaksanttina ja sen on havaittu voivan auttaa spastisuuteen eli jäykkähalvaisuuteen.

7. Viimevuotisen Etelä-Kalifornian yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan kannabis toimii ADD- ja ADHD –sairauksien hoidossa hyvin, ja itse asiassa sitä voitaisiin pitää tutkimuksen mukaan jopa tarkkaavuushäiriöiden hoidossa käytettävien lääkkeiden vaihtoehtona. Kaiken lisäksi sillä ei havaittu tutkimuksessa olevan yhtään haittavaikutusta, joita ”perinteisen” lääkityksen kohdalla esiintyy.(Katso video tutkimuksesta)

8. Kannabis voi auttaa myös MS-taudin oireiden lievityksessä suojaamalla hermoja vahingoittumasta. Itse asiassa Iso-Britannian markkinoillakin on MS-taudin hoitoon tarkoitettu Sativex –niminen lääke, joka on suoraan peräisin kannabiksesta.

9. Voimakkaista PMS-oireista kärsivät naisetkin voivat joidenkin todisteiden mukaan hyötyä kannabiksesta.

10. Aivan kuten spastisuutta ja MS-tautia sairastavat voivat hyötyä lääkekannabiksesta, myös Touretten oireyhtymästä kärsivät voivat saada apua niin sanottuihin tic-liikkeisiin ja pakko-oireisesta häiriöstä kärsivät neurologisiin obsessiivisiin oireisiin.

Lähde

http://www.tohtori.fi/?page=5817524&id=361961