keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Synteettinen lääke tarjoaa laillista pilveä

Synteettinen lääke tarjoaa laillista pilveä

UUSI synteettinen "lääke", joka matkii kannabiksen vaikutusta, pääsi pujahtamaan Northern Riverssiin.

Se on myös täysin laillinen.

Kronic on yrttien ja Uudessa-Seelannissa tehtyjen kemikaalien sekoitus ja nyt myytynä Australiassa, vaikka et tosin löydäkkään kauppaa joka varastoisi sitä Northern Riversissä.

Happy High Herbsin perustaja Ray Thorpe sanoi että hän kieltäytyi varastoimasta tuotetta hänen Byron Bayssänsä tai Ukissa oleviin varastoihin, sen jälkeen kun kuuli tapauksesta jossa ihmisten keuhkot olivat painuneet kokoon käytettyänsä substanssia.

Nimbinissä, joka omistetaan riippumattomasti Mr Thorpen kaupoista, Happy High Herbsin myyjä sanoi, että ne eivät varastoineet sitä myöskään.

Mr Thorpe sanoi, että oli kuullut hänen varastoitavan Kronicia Gold Coastissa ja Brisbanen Fortitude Valleyssä, mutta kuitenkin näytti siltä että lääkkeen päälähde oli internet.

Matt Prendergast, Brisbane -pohjaisesta web-sivustosta sanoi että Billybong oli toiminut noin vuoden ja myi nykyisin noin 300 pakettia Kronicia päivittäin.

Noin puolet Kronicista jotka meni Mr Prendergastin käsien läpi, meni länsimaiseen Australiaan, 45 prosentilla levisi suhteellisen tasaisesti Queenslandin, NSW:n ja Victoriaan. Jäljellä olevan 5% meni Pohjoisterritoriolle, eteläiselle Australialle ja Tasmanialle.

Mr Prendergast sanoi, että Kronic antoi saman kokemuksen kuin kannabis, mutta ei sisältänyt yhtään THC:tä, mikä on kannabiksen aktiivinen kemiallinen aines. Vaikutukset myös kuluivat paljon nopeammin, yleensä noin kahden tunnin jälkeen.

Hän hylkäsi pahan terveysvahingon ehdotuksen laillisesta lääkkeestä sanoen, että hän ei ollut koskaan saanut valituksia.

Pohjoisen NSW Local Health Networkin tiedottaja sanoi että, lääke ja alkoholin asiantuntijat palvelussa ei ollut kohdannut substanssia ja ei tiennyt mitään siitä.

Kannabisuudistuksen puolestapuhuja Michael Balderstone oli siitä epäileväiven.

Tosiasia on, että Kronic sisälsi tuntemattoman volyymin tuntemattomia kemikaaleja. Hän sanoi, että 30 dollarin gramma hinta on kolme kertaa "luonnonmukaisesti viljeltyä kannabista"  korkeampi.

Tuotteen nimi otettiin suoraan käyttöön kannabis kulttuurista. MR Balderstone sanoi että "kronic" on slangi sana, jota käytetään kuvaamaan laadukasta marihuanaa.

"Se on erittäin nokkelaa markkinointia", hän sanoi. "Luultavasti ne myyvät kasoista ja todennäköisesti se on erittäin epäterveellistä."

Hamppuboksin blogi