sunnuntai 28. elokuuta 2011

Uusi-Seelanti: Synteettinen kannabis


Laki pakottaa vähittäismyyjät ottamaan synteettiset kannabisvalmisteet pois hyllyiltä. Laki on jo tullut voimaan, mutta ainakin yksi vähittäismyyjä myi vielä asiakkaille.


Southland Timesin reportteri pystyi ostamaan pienen pussin Purple Hazea hintaan  20€ alkaen.  Tämä tapahtui kaksi päivää sen jälkeen kun jälleenmyyjien oli tarkoitus vetää synteettisiä kannabistuotteita hyllyiltään.

Huumausaineiden väärinkäyttölaki, joka on tullut voimaan 17. elokuuta 2011, on ottanut Kronicin ja muut synteettiset kannabistuotteet pois markkinoilta 12 kuukaudeksi, kunnes hallitus työstää yksityiskohtaisen vastauksen lakikomissiolle uusien huumeraporttien pohjalta.

Hallitus ilmoitti väliaikaisen kiellon jo aiemmin tänä vuonna, jolloin oli paljon todellista huolta siitä ettei valvonnan tienoilla tuotteen myyntiin ja tuntemattomiin terveysriskeihin ollut tarpeeksi tuntemusta.

Terveysministeri Peter Dunne on aikaisemmin ottanut tiukan kannan tähän asiaan,  hän sanoi että oli poliisin asia tutkia vähittäiskauppiaita jotka eivät olleet vetäneet tuotteita pois myynnistä.

"Tämä on suoraviivainen täytäntöönpano kysymys ja nyt näyttää siltä, ​​että tässä tapauksessa se on jälleenmyyjä tietäen mitä laki on ja tekee valinnan myydä tuotetta muodikkaasti tiskin alta. Sellaisia tapauksia viranomaisten on tutkittava ja käsiteltävä", hän sanoi.

Southlandin alue komentaja  Lane Todd sanoi, ettei poliisi ollut varoittamaan ketään jälleenmyyjiä ja että eivät uskoneet että määräystä rikkotaan, koska laki tuli voimaan jo viikkoa aiemmin.

Poliisi aikoo aktiivisesti varmistaa että jälleenmyyjät ovat täysin tietoisia määräyksestä ja tekisi paikalla tarviittaessa pistotarkastuksia, varmistaakseen että määräyksiä noudatetaan, hän sanoi.

Mutta yksi asiantuntija kuitenkin sanoo että hän uskoo kiellon olevan vain "laastari"-ongelmaan, ja varoitti myös lääketeollisuutta löytämään nopeasti jotain Kronicin tilalle.

Hamppuboksi yhtyy jälkimmäiseen näkemykseen ja näkee tämän asian lähinnä yhtenä hampaana rahavirran rattaassa. Miksi tuottaa, jo valmiista ja puhtaasta luonnontuotteesta kalliimpi, sekä huomattavasti terveydelle vaarallisempi versio? Ilmeisesti yksilön terveys ei ole enää juuri minkään arvoinen kun rahasta on kysymys.

Lue myös;
Synteettinen lääke tarjoaa laillista pilveä