keskiviikko 11. toukokuuta 2011

EU:n Kannabis säännöt voidaan muuttaa nopeasti

"EU:n Kannabis säännöt voidaan muuttaa nopeasti", sanoo Saksan terveysministeri.

Se on uutinen joka kiinnostaa UK:n lääkekannabis lakimiehiä, jotka ovat jo pitkään yrittäneet käydä neuvotteluita Britannian hallituksen kanssa lääkekannabiksen oikeudellisesta asemasta lääkkeenä.

Asia vain sivuutetaan joka käänteessä, kriminalisoiden kymmeniä tuhansia UK:n potilaita jotka joutuvat hakea laittomista lähteistä tuotteensa.

Terveysministeri Philipp Roesler kertoi, "suunnitelma voidaan toteuttaa yksinkertaisesti muuttamalla ministeriön politiikkaa ja tällöin mitään muutoksia Saksan laissa ei ole välttämätöntä tehdä."

Monet terveydenhuollon ammattilaiset pitävät kannabista hyödyllisenä apuna pahoinvointiin ja stimuloimaan ruokahalua kemoterapia tai AIDS-potilailla, sekä yleiseen kivunlievitykseen.

Lääkekannabis on kuitenkin ollut tiukasti laitonta Saksassa jo vuosikymmeniä, vain 40 potilasta koko maassa on koskaan saanut kannabis reseptejä, ja vasta tietyissä "ääri" olosuhteissa.

Terveydenhuollon ammattilaiset ja puolestapuhujina vakavasti sairaat ovat tyytyväisiä muutokseen. Eugen Brysch Saksan saattohoito säätiössä sanoivat, että kannabiksella voi olla merkittävä rooli kriittisesti sairaiden hoidossa.

Gerhard Müller-Schwefe puheenjohtaja Saksan Society for Pain Therapystä "politiikan muutos avaisi uusia lääkehoito vaihtoehtoja kroonista kipua sairastaville, kuten MS-tautia sairastavat. Nyt on aika tuoda kannabis ulos varjoista."


http://pr.cannazine.co.uk/

Hb