perjantai 13. toukokuuta 2011

Kymmenet tuhannet marssivat kannabiksen vapautta Torontossa


Downtown Toronto tulvi 7. toukokuuta kymmenistä tuhansista kannabis mielenosoittajista.

Ihmiset juhlivat sankoin joukoin Global Marihuana March ja Toronton Freedom Festivaleilla, joista muodostuu yksi suurimmista vuotuisista kokoontumisista kannabiksen käyttäjien maailmassa.

Kaupungin "tupla-annos" juhlat alkaa Queen's Park Northissa,  Toronto Freedom Festivaleilla jossa arviolta 30000 - 50000 ihmistä kokoontui tänä vuonna vaatiimaan todellisia muutoksia maan kannabis laeille.

Festivaali alkaa kadunvaltaus protestimarssilla, osana Global Marijuana Marchia kello kaksi päivällä, mikä järjestetään joka vuosi monissa kaupungeissa ympäri maailman.

Tuhansia ihmisiä niin pitkälle kuin silmä voi nähdä, nuoret ja vanhat jakamassa tietoa, kertomassa tarinoita ja nauttimassa kannabista.


Klikkaa tästä nähdäksesi 2011 Toronto Freedom Festival ja Global Marijuana march kuvagalleria Flickristä.


Myynti ja tieto "kojut" olivat kehässä suuressa puistossa, jossa saatavilla grillattuja ruokia, t-paitoja, valikoituja lasista valmistettuja tuotteita ja kannabiksen käyttö välineitä. Yleisö tuntui olevan tyytyväinen ruoka valikoimaan ja yleiseen menoon.

Järjestäjät kertoivat että tapahtumassa CC:n toimittajia oli vähemmän kuin viime vuonna. Se johtuu siitä että kaupunki melkein veti koko tapahtuman tänä vuonna sivuun, mutta festivaali on vuotuistettu. Kiitos siitä ahkerille kannabis aktivisteille.
Treating Yourselfin kustantaja Marco Renda teki intohimoisen perustelun vapauttamaan vangitun pilvi aktivisti Marc Emeryn.

"Free Marc" ilmiö oli väistämätön festivaalilla ja marssilla. Kaikkialla näkyi ikoninen kelta-vihreä, vapaa Marc logo, jonka on suunnitellut nero CC taiteilija Gary Wintle (joka oli myös marsissa). Paljon ihmisiä myös yllään Free Marc paitoja. Katukuvassa isoja bannereita ym..

Lakimies Ron Marzelin puheen jälkeen Jodie Emery puhuu vangitusta miehestään Marcista ja innoittaa joukon valmistautumaan isoon marssiin läpi Toronton katujen.
Muutaman sekunnin jälkeen hänen puheestaan, Jodie vedettiin järjestäjien toimesta lähellä olevalle pienemmälle lavalle, mistä marssi alkaisi. Matt Mernagh käynnistää marssin heilutellessaan lähes puoli metristä sätkää, kuten sauhuttelijan kuuluukin.

Jodie johti marssia, mitä hän on tehnyt joka vuosi vuodesta 2006 lähtien. Tämä oli hänen ensimmäinen vuosi ilman miestään Marcia hänen rinnallaan, mutta hän oli liittynyt suureen joukkoon jossa oli erityisesti ansioituneita aktivisteja.
Tuhannet mielenosoittajat parveilivat kadulla, kymmeniä poliiseja autoissa, polkupyörissä ja ratsain estämässä liikenteen tässä poliittisessa paraatissa väen tieltä.

Yhdessä vaiheessa poliisi muodosti suuren barrikaadin, jossa oli useita poliiseja joita tusinan verran pyörällä. Tämä nostatti enemmän kuin muutamia kulmakarvoja väessä, mutta poliisit vain seisoi rauhallisesti tuijottaen Aviator aurinkolasiensa läpi, katsellen tuhansia marssijoita.
 
Marssijat kiersivät täyden ympyrän takaisin Queen's Parkiin, jossa yleisö tulvi takaisin entiselle paikalleen viheralueelle kuuntelemaan musiikkia ja puheita.

Jodie piti toisen puheensa kun minuutit vierivät 16:20, silloin koko joukko sytyttää samanaikaisesti jointit. Massiivinen savupilvi leijui kauttaaltaan yli puiston noin kymmenen minuuttia bändien soittaessa musiikkia. Tästä juhlat ja musiikki jatkui pitkälle iltaan.
http://www.cannabisculture.com/


Hb