keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Miten Kannabis toimii - Kannabinoidit ja Kannabinoidijärjestelmän reseptorimekanismit

Kannabiksessa on yli 60 kemiallista kannabinoidiyhdistettä. Nämä kannabiksen aktiiviset osat ja niiden johdannaiset ovat potentiaalisia syöpälääkkeenä.

Näiden yhdisteiden on osoitettu estävän syöpäsolujen kasvua eläinkokeissa, moduloiden solu-signalointireititintä. Kannabinoidit ovat hyvin sitokykyisiä, eikä tuota myrkyllisiä vaikutuksia, kuten tavanomainen kemoterapia hoito.

Kannabinoidit ovat vuorovaikutuksessa kehon luonnollisesti esiintyvien kannabinoidireseptoreiden kanssa. Kannabinoidireseptoreita on aivoissa, keuhkoissa, maksassa, munuaississa, immuunijärjestelmässä ja useissa muissa paikoissa. Terapeuttiset ja psykoaktiiviset ominaisuudet ilmenevät kun kannabinoidi (kuten kannabiskasvin tuottama hartsi) aktivoi kannabinoidi reseptorin.

Elimistössä on myös luonnostaan esiintyviä endocannabinoideja, joka on samankaltainen kuin THC. Tämä stimuloi kannabinoidireseptoreita ja tuottaa tärkeitä fysiologisia prosesseja.

Elimistö on oikeastaan "pakko-johdettu" vastaan ottamaan kannabinoideja tämän ainutlaatuisen kannabinoidireseptorijärjestelmän kautta. Tutkimusta tehdään parhaillaan, kuinka suuria terveydellisiä vaikutuksia se saavuttaa. Tähän mennessä tiedetään, että kannabinoidireseptoreilla on tärkeä rooli monissa kehon prosesseissa, mukaanlukien aineenvaihdunnan säätelyn, mielihalut, kipu ja ahdistus -tilat, luuston kasvun, sekä immuunijärjestelmän toiminnan.


American College of Physicians (AKT) raportissa todetaan että:

"Marihuanaa on savustettu sen lääkinnällisien ominaisuuksien vuoksi jo vuosisatoja. Se oli Yhdysvalloissa lääke vuoteen 1942 saakka, jonka jälkeen se poistettiin liittovaltion lainsäädännön tehdessä huumeista laittomia ... Silti valtava määrä empiirisiä raportteja marihuanan terapeuttisista ominaisuuksista innostaa tutkijoita, terveydenhuoltopalvelujen tarjoajia, sekä potilaita.

Viimeisten 20 vuoden aikana tutkijat ovat havainneet kannabinoidireseptorit: CB1, joka on yhteydessä keskushermostoon ja CB2, joka esiintyy ulkopuolella keskushermostoa, näillä uskotaan olevan anti-inflammatorista ja immunosuppressiivista toimintaa.

Tämä tieteen kehitys on paljastunut valtavasti tietoa tukemaan laajempaa tutkimusta terapeuttisia ominaisuuksia omaavalle marihuanalle ja sen kannabinoidelle. "

AKT:n tutkimuksista voidaan olettaa, että aine on hyödyllinen ainakin:

-Ruokahalun stimuloinnissa
-Glaukoomassa
-Neurologisissa ja liikehäiriö -ongelmissa, sekä
-Kivunlievityksessä